BALIKESİR / ALTIEYLÜL - Zağnospaşa Ortaokulu

Şbt

İlki 2018'de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye'nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Yüz binlerce gencin hayallerini gerçekleştirmesi için TEKNOFEST kapsamında çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenlenmektedir.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında ilkokul seviyesinden ortaokul, lise, lisans, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar öğrencilerimize yönelik olarak roket, robot, yapay zekâ, biyoteknoloji, insansız hava araçları, elektrikli araç, otonom, yeni nesil ulaşım, mikro elektronik teknolojileri alanlarında yarışmalar düzenlenmektedir.

Türkiye Yüzyılında Ülkemizin yerli ve milli teknoloji hamlesinde büyük katkısı olan TEKNOFEST yarışmalarına ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde öğrencilerimizin başvuru yapmasını temenni ediyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından öğretmen ve öğrencilerimizin TEKNOFEST Yarışmalarına azami düzeyde katılım sağlaması için gerekli destek sağlanacaktır. Başvuru yapan öğrencilerimize başarılar diliyorum.

Çetin KEREN
İlçe Milli Eğitim Müdürü

Şbt

Sınıflarımızda uygulanacak 2.Dönem Ders Programımız yayınlandı.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayınlandı.

Ock

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi ile okulumuz arasında yürütülen "Hedefe Birlikte Yürüyelim" projesi kapsamında bu dönem gerçekleştirilen Türkçe ve Yabancı Dil dersleri başarıyla tamamlandı.

Ock

Dönem Sonu Faaliyet Haftası kapsamında okulumuzda çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik.

Ock

Enerji Verimliliği Haftası sebebiyle okulumuzda çeşitli etkinlikler yapıldı. Okul panosu hazırlandı. Çalışmaları sebebiyle öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Enerji verimliliği, binalarda yaşam standardı ve hizmet kalitesinin, endüstriyel işletmelerde ise üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan, birim veya ürün miktarı başına enerji tüketiminin azaltılmasıdır.

Ara

Öğrencilerimizin spor müsabakalarında gösterdikleri başarıları sebebiyle mutlu olduk.

100.Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen Floor Curling müsabakalarında Yıldız Kız Takımımız il 3.sü, Yıldız Karma Takımımız il 1.si oldu.

Spor Tırmanışı müsabakasında Alperen Akçura il 2.si, İbrahim Hakkı Yıldırım il 3.sü, Rabia Adıgüzel il 4.sü olarak Nevşehir'de düzenlenecek Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Turan Sporları Alpağut Dünya Şampiyonasında Tahsin Uçar Birinci, Furkan Özgür ve Enes Özgür İkinci oldu.

Tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ara

Kas

Altıeylül İlçe Sağlık Müdürlüğü 1 Nolu Sağlıklı Hayat Merkezi Müdürlüğü okulumuzda Fiziksel Aktivite ve Sağlıklı Beslenme ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Kas

Cumhuriyeti'mizin kurucusu, yalnızca Tarihimiz değil, dünya tarihi açısından da müstesna şahsiyetlerden biri olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün  85'inci yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz .

Kas

İklim kriziyle mücadele ve deniz kirliliğini önlemek adına Marmara Denizi'nde atık yüzey temizliği ve bölge illerde gelecek nesillere deniz temizliği konusunda planlanan farkındalık eğitimi okulumuzda tüm şubelerimizin katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Eğitimi gerçekleştiren Canan Kaçar Şengül ve Serhat Altıntaş'a teşekkür ederiz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100.Yılı Kutlama etkinlikleri kapsamında okulumuz Destek Eğitim Sınıfı Öğretmeni Halime KOÇAK tarafından Managala Turnuvası düzenlendi. Turnuva sonunda öğrencilerimiz ödüllendirildi.

Kas

Okullararası Spor Tırmanışı Küçük Erkekler İl 1.

Okullararası Spor Tırmanışı Küçükler Karma Takımı il 2.

Hız (Speed) Disiplini yarışında AHMAT AKÇA İL 3. olmuştur.Türkiye Barinciliği yarışmalarına katılma hakkı elde etmiştir.

Hız (Speed) Disiplini yarışında ZEYNEP SAYAK İL 2. olmuştur.Türkiye Barinciliği yarışmalarına katılma hakkı elde etmiştir.

Alperen Akçura,Ahmet Akça,İbrahim Hakkı Yıldırım ,Rabia Adıgüzel Ferdi olarak derece elde etmişlerdir .Önümüzdeki  haftalarda tekrar yarışlara katılacaklar.

Kas

Zağnospaşa Ortaokulu’nun ortakları arasında yer aldığı 2022-1-DK01-KA210-SCH- 000082788 nolu Kültürel Farkındalık Erasmus+ projesinin hareketliliği 22.Ekim - 27.Ekim. 2023 tarihleri arasında Danimarka’nın Odense şehrinde gerçekleştirildi. Hareketliliğe ev sahipliği yapan Danimarka Türkiye’den 6 öğrenci ve 2 öğretmen, Portekiz’den 6 öğrenci ve 3 öğretmen ve Polonya’dan 4 öğrenci ve 2 öğretrmen ağırladı.Öğrencilerimiz 5 gün boyunca farklı milletlerden öğrenciler ile birlikte Danimarka kültürünü yakından tanıma, ortak ülkelerin kültürleri ile yakından tanışma ve kendi kültürlerini tanıtma fırsatı yakaladılar. Dolu dolu geçen programda hareketlilik konusu olarak seçilen Danimarkalı yazar ve şair Hans Christian Andersen masalları incelendi, masallarda verilmek istenen yardımseverlilik, sevgi, emek, fedakârlık, sabır gibi değerler üzerinde duruldu. Yazarın Odense’de bulunan evi ve müzesi ziyaret edildi. Kültürel gezi olarak Kopenhag şehrinin tarihi ve turistik güzellikleri proje grubu olarak gezildi.

Zağnospaşa Ortaokulu öğrencileri bu proje ile ilk defa ailelerin yanında misafir edildi. Öğrencilerimiz kaldığı ailelerin ev sahipliğinden çok memnun olarak döndüler.

15-19.Nisan.2024 tarihleri arasında ülkemizi ziyaret etmeye gelecek proje ortakları için Zağnospaşa Ortaokulu şimdiden hareketlilik planlarını oluşturmaya başladı.