BALIKESİR / ALTIEYLÜL - Zağnospaşa Ortaokulu

Nis

Zağnospaşa Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri Polonya-Danimarka ve Portekiz’den gelen öğretmen ve öğrencileri 15-19.Nisan 2024 tarihleri arasında Balıkesir’de ağırladı. 18 öğrenci ve 12 öğretmene ev sahipliği yapan okulumuz proje etkinliklerinin verimli bir şekilde yapılmasına ev sahipliği etti.

Başkan Şehirli, “Hepinize öncelikli ülkemize, şehrimize ve ilçemize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Sizleri belediyemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Polonya’dan, Portekiz’den ve Danimarka’dan gelen öğrencilerimize şunu söylemek istiyorum. Şehrimizi, Altıeylül ilçemizi ülkelerinde, ailelerine bizleri, ilçemizi ve Balıkesirimizi anlatın. Gördüklerinizi, gözlemlediklerinizi yaşamış olduğunuz güzellikleri paylaşırsanız hem bizi tanıtmış olursunuz hem de bizleri mutlu etmiş olursunuz” dedi.

Zağnospaşa Ortaokulu olarak 2013 yılından bu yana COMENİUS ve ERASMUS projelerini başarıyla yürüten okulumuzda Erasmus+ Kültürel farkındalık projesi kapsamında 17 adet Birleşmiş Milletlerinin hedeflerine yönelik aktivitelerde bulunuldu. Kültürler arasındaki bağları güçlendirmek için bizim geleneklerimizde bulunan 'Nazar Boncuğu' , ‘Yoksulluğu Nasıl Engelleyebiliriz’, ‘Organik Tarım’, ‘İnsan hakları’ ve ‘Sürdürülebilir şehircilik’ etkinlikleri gerçekleştirildi.

Projemizde bizleri destekleyen Balıkesir Büyük Şehir Belediyesi’ne ve Altıeylül Belediyesi’ne teşekkür ederiz.

Nis

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Veli Akademisi aracılığıyla okulumuz velilerine yönelik Sosyal Medya, Bilinçli Teknoloji Kullanımı ve Dijital Bağımlılık konulu seminer okulumuz çok amaçlı salonunda  Rehber Öğretmenimiz Hatice CABAK tarafından 25 Nisan 2024 Perşembe günü saat 13.00'da yapılacaktır. Tüm velilerimiz davetlidir.

Mrt

Çanakkale Zaferimizin 109. yılında; Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale'nin ve İstiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını, şehitlerimizi şükran ve minnetle okulumuzda düzenlediğimiz törenle andık.

Mrt

Ögrencilerimiz Enes ÖZGÜR ve Furkan ÖZGÜR Ankara'da düzenlenen Türkiye Alpağut Milli Takım seçmelerinde Ayça branşında yarıştı. Furkan ÖZGÜR Türkiye 2.si, Enes ÖZGÜR Türkiye 3.sü oldu. Ayrıca öğrencilerimiz ilimizde düzenlenen okullararası wushu il şampiyonasında il birincisi oldular. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

07.03.2024 tarihinde Rehberlik Servisinin organizasyonunda ilgi ve yetenekleri tespit edilen öğrencilerimizle TC.Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesine üst öğrenim kurumu tanıtım gezisi düzenlenmiştir.

Mrt

Okulumuz Rehberlik Servisinin organize ettiği 8.sınıflara yönelik motivasyon etkinliğinde, matematik öğretmenimiz Hanife Teke “matematik başarısını arttırma” konusunda  yüz yüze bilgilendirme çalışmasını 06.03.2024 tarihinde Çok Amaçlı Salonumuzda yapmıştır.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı okulumuzda gerçekleştirildi.

Mrt

2024 Yılı LGS Başvuru Kılavuzu yayınlandı.

Mrt

1-7 Mart Deprem haftası sebebiyle okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı. Bu kapsamda gerçekleştirilen deprem tatbikatında, can ve mal kaybının en aza indirilmesi için alınacak tedbirler konusunda öğrencilerimize bilgi verildi. Senaryo gereği derslikler planlı bir şekilde boşaltıldı, öğrencilerimiz acil toplanma bölgesine alındı ve sürecin değerlendirmesi yapıldı.

Mrt

21-26 Şubat 2024 tarihlerinde Fen Bilimleri Öğretmeni Mustafa Aygün ile Fen Bilimleri dersinde başarıyı arttırma ve 3 aylık stratejilerimizi örnek sorular eşliğinde 8.sınıf öğrencilerimizle Rehberlik Servisinin moderatörlüğünde konuştuk.

28-29 Şubat 2024 tarihlerinde Matematik öğretmenlerimiz Pervin Çalık ve Gül Pınar ile matematik dersinde başarıyı arttırma ve üç aylık stratejilerimizi örnek sorular eşliğinde 8.sınıf öğrencilerimizle Rehberlik Servisinin moderatörlüğünde konuştuk.

Şbt

27.02.2024 tarihinde 8.sınıflara yönelik üst öğrenim kurumları 2.dönem gezilerimizi SYAL, İstanbulluoğlu SBL ve ALFEN olarak gerçekleştirdik.

Şbt

Okulumuz öğrencilerine yönelik Matematik Dersine Nasıl Hazırlanılır? konulu sunumMatematik Öğretmenimiz Pervin ÇALIK tarafından gerçekleştirildi.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem 1. Yazılı tarihlerimiz belli oldu.

Şbt

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen, 11 ilimizde hissedilen, asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısına saygı duruşunda bulunduk. Bu vesileyle depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Şbt

İlki 2018'de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye'nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Yüz binlerce gencin hayallerini gerçekleştirmesi için TEKNOFEST kapsamında çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenlenmektedir.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında ilkokul seviyesinden ortaokul, lise, lisans, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar öğrencilerimize yönelik olarak roket, robot, yapay zekâ, biyoteknoloji, insansız hava araçları, elektrikli araç, otonom, yeni nesil ulaşım, mikro elektronik teknolojileri alanlarında yarışmalar düzenlenmektedir.

Türkiye Yüzyılında Ülkemizin yerli ve milli teknoloji hamlesinde büyük katkısı olan TEKNOFEST yarışmalarına ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde öğrencilerimizin başvuru yapmasını temenni ediyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından öğretmen ve öğrencilerimizin TEKNOFEST Yarışmalarına azami düzeyde katılım sağlaması için gerekli destek sağlanacaktır. Başvuru yapan öğrencilerimize başarılar diliyorum.

Çetin KEREN
İlçe Milli Eğitim Müdürü